Fragment

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Roos Schlikker

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Roos Schlikker

We hebben het over de YouTuber PewDiePie, die sinds dit weekend meer dan 100 miljoen volgers op zijn kanaal heeft. Hoe kijken onze mediakenners naar dit “nieuwe generatie-fenomeen”? De YouTuber kwam eerder al eens in opspraak, maar het bleek een ironisch bedoelde actie. Begrijpt iedereen dat wel?


Aan tafel zitten Ward Wijndelts, Roos Schlikker en Spraakmaker Gerdi Verbeet.


Ook hebben we het over de gebeurtenis in Assen dit weekend. ”Assen zoekt antwoorden”, is de kop in De Telegraaf boven een artikel over het speeltuindrama in Assen waarbij een man om het leven kwam. Niet alleen Assen zoekt antwoorden. Ook de media deden dat en zo werd de buurt overspoeld door allerhande verslaggevers. Zoveel verslaggevers dat bewoners uiteindelijk een briefje hebben opgehangen waarin ze de media vragen om hen ‘even met rust te laten.’ Is dat een logische reactie? Ze willen alles weten, maar dat is lastig als er weinig naar buiten komt. Hadden de media anders moeten handelen?


Tot slot hebben we het over de uitspraak in de zaak over de schouw op de Brunssummerheide in de zaak van Nicky Verstappen. Journalisten worden morgen niet toegelaten bij deze schouw. Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, schuift aan om hierover mee te praten. Is dit inperken van de vrijheid van de journalistiek?

Video niet beschikbaar