Fragment

Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Angela de Jong

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Angela de Jong

We hebben het over het mediamoment van Angela de Jong.Namelijk de bekendmaking van de presentatieduo’s die Eva Jinek gaan vervangen.De duo’s zijn, voor zover bekend: Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven, Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand, Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink en Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen. Zitten er verrassende keuzes bij? Volgens Leonard Ornstein is dit meer interim-oplossing en zal er uiteindelijk één of twee duo’s uitgekozen worden. En hoe zit het met het format van de talkshow? Volgens de Jong is de kijker een gewoontedier en moet het format in beton gegoten zijn.

 

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Angela de Jong en Spraakmaker Hans Mommaas.

 

Dit weekend is er online ophef ontstaan over een artikel dat zaterdag van Hassan Bahara en Karolien Knols in de Volkskrant. Het ging over de nieuwe golf van jonge, blonde vrouwen die zich tegen het feminisme verzetten. Het artikel heeft de kop: ‘Waarom deze vrouwen strijden tegen feminisme en immigratie’. Eén van de Nederlandse vrouwen die er wordt geanalyseerd is de 23- jarige rechts filosofe Eva Vlaardingerbroek. Zij voelt zich geframed als “het gestileerde gezicht van radicaal rechts”. Volgens haar is het artikel gericht op karaktermoord. Vlaardingerbroek geeft aan dat het voor haar niet duidelijk was wat het onderwerp van het artikel was, waar ze per mail drie vragen voor heeft beantwoord. Maar moet dat altijd duidelijk van tevoren worden gecommuniceerd? Zien we dit vaker vanuit rechtse hoek, dat mensen zich als slachtoffer geframed voelen?

 

Zaterdagavond zaten ruim 2 miljoen mensen voor de buis om te kijken naar een eenmalige uitzending van Kopspijkers. We zagen weer alle mensen en programma-onderdelen die we 15 jaar geleden ook allemaal op de buiszagen. Wat vinden onze mediakenners er van? Kritiek was dat het gedateerd voelde,is dat zo?

Video niet beschikbaar