Fragment

Het Mediaforum met Martha Riemsma en Renzo Veenstra

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Martha Riemsma en Renzo Veenstra

Aan tafel  zitten Martha Riemsma, Renzo Veenstra en Spraakmaker Boris van der Ham.

Het mediamoment van Veenstra gaat over de verjaardag van SBS6. deze maand bestaat SBS6 25 jaar en daar las Veenstra vanmorgen een artikel over met Fons van Westeloo. Dat bracht allemaal herinneren boven. Hoe was die opkomst van SBS6 en andere commerciële zenders?

Het mediamoment van Riemsma gaat over de horeca en met name hoe de horeca in het nieuws is. Er wordt nu vooral bericht over de regelgeving en of dat wel goed gaat. Volgens Riemsma moeten media het belang van de horeca, de “huiskamers van een stad”, veel meer in beeld gebracht worden. Riemsma: “Valt de horeca en cultuur weg, dan gaat de ziel uit een stad”.

Morgen start de Tour in Nice. De wereldberoemde wielerronde is dit jaar uiteraard anders dan anders. Momenteel is heel Frankrijk oranje gebied, sommige delen zijn zelfs rood. Toch gaat de Tour, en daarmee het hele mediacircus, gewoon door. Riemsma: “Dit is natuurlijk een historische tour, dus daar moet je bij zijn als je in de journalistiek zit”. Hoe gaat de tour er mediatechnisch uitzien? Hoeveel journalisten kunnen afreizen? Kunnen de interviews na de finish wel doorgaan?

Het kabinet maakte gisteren bekend dat alle Nederlandse nertsenfokkerijen per maart 2021 gesloten moeten zijn: drie jaar eerder dan gepland. Het grote aantal coronabesmettingen in nertsenfokkerijen gaf de doorslag. Veel nertsenfokkerijen zijn gevestigd in Brabant. Hoe gaan ze hier bij Omroep Brabant mee om? Veenstra: “Een aantal maanden geleden stuurden wij nog pushberichten als er een nertsenfokkerij besmet was; daar zijn we mee gestopt. Dat was niet meer bij te houden”.

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Lennart van Dijk.