Fragment

Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Leonard Ornstein

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Leonard Ornstein

Hubert Smeets: “Vrijheid van meningsuiting is niet onbegrensd”

Het mediamoment van Brandsma gaat over de Duitse voetballer Joshua Kimmich. Hij wilde geen vaccinatie tegen corona, kreeg ook corona, en nu wil hij toch het vaccin. In oktober onthulde Kimmich op de Duitse tv onthulde nog niet gevaccineerd te zijn. De hele discussie hierover leverde vervolgens een enorme mediastorm op in Duitsland. Brandsma: “Het viel mij op hoe enorm hoog dit is opgepakt in de Duitse media”.

Het mediamoment van Ornstein gaat over Marion Koopmans. Ze krijg veel haatberichten over haar werk. Zij wil dat er een oplossing voor komt. Wat kan er tegen bedreigingen gedaan worden?

Gisteren werd eindelijk duidelijk dat er een coalitieakkoord is tussen VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Er zijn al wat uitgelekte plannen, zoals de grotendeels gratis kinderopvang, op langere termijn rekeningrijden invoeren en investeringen in onderwijs. Maar heel veel meer is er niet. Hebben de onderhandelaars de journalisten buiten de deur weten te houden? En is dit een bewuste strategie? Circuleren er al veel namen over wie er in het kabinet komt?

Vanavond is er weer een nieuwe coronapersconferentie.. We zien als sinds het begin van de pandemie dat Nederland wordt vergeleken met andere landen op het gebied van corona. Vanochtend stond in de Volkskrant een artikel over hoe Denemarken het beter doet dan Nederland onder andere op het gebied van communicatie en testcapaciteit. Hebben we er wat aan dat we Nederland op coronagebied steeds vergelijken met andere landen? Brandsma: “Ik vind die internationale vergelijking wel leerzaam”. En doen we genoeg met de kennis die in het buitenland vergaard wordt?