Fragment

Het Mediaforum met Paul Römer en Henrike van Gelder

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Paul Römer en Henrike van Gelder

Aan tafel ziten Paul Römer, Henrike van Gelder en Spraakmaker Stijn Fens

Het Mediamoment van Van Gelder gaat over Paul Witteman, die gister bij Khalid zat om over zijn aanstaande laatste uitzending van Podium Witteman te praten. Welk beeld kregen we van hem? En waren is Podium Witteman zo populair?
Van Gelder: "Was hij opluchting omdat het klaar is?"

Römers Mediamoment gaat over de iPod, Apple gaat hem niet meer produceren. Welke herinneringen bestaan er aan dit apparaatje en hoe heeft het de industrie veranderd?
Römer: "Het heeft maar 22 jaar bestaan maar de hele industrie op de kop gezet"

We hebben het over het nieuws over Johan Derksen. In het AD stond gisteren ineens dat hij maandag weer op tv is. Talpa kwam met een reactie dat het te prematuur is. Paul Römer is hoofd van Talpa en legt uit hoe het precies zit. Is hij maandag weer op tv? En hoe serieus neemt Talpa deze zaak? Hoe gaat de media hiermee om?
Römer: "Alles wat ik meer zeg is meer olie op het vuur"

Als laatste aandacht voor corona-nieuws. Het NRC publiceert dat de minister van Volksgezondheid te weinig zou hebben gedaan om voor genoeg ic-bedden te zorgen. Als media bestaat het risico dat we gaan vingerwijzen in plaats van leren van onze fouten. Hoe kan de media ervoor zorgen dat het geen afrekening wordt maar een leermoment? En hoe houd je corona-nieuws aantrekkelijk om te lezen?