Fragment

Het Mediaforum met Catherine Keyl en Wafa al Ali

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Catherine Keyl en Wafa al Ali

Aan tafel zitten Catherine Keyl, Wafa al Ali en Spraakmaker Karsten Klein.

Het mediamoment van Al Ali gaat over de verontwaardiging die is ontstaan na een item van Nieuwsuur. De video ging over waarom mensen de Nederlandse vlag op de kop hangen. In het fragment komt ook een man voor die aangeeft de vlag op de kop te hangen uit solidariteit voor Oekraïne. Had de verslaggever dit beter weg kunnen laten? Al Ali: “Het laat juist zien dat veel mensen maar met de meute meelopen”.

Met mediamoment van Keyl gaat over Kysia Hekster. Keyl zag gisteren haar reportage over mensen die moesten vluchten uit de Dombas. Keyl was onder de indruk. Wat maakt Hekster zo goed?

Amnesty International kwam vorige week met een kritisch rapport over de handelswijze van het Oekraïense leger. Vervolgens klonk er van alle kanten kritiek op dit rapport: het zou niet goed onderbouwd zijn, en allerlei gaten bevatten. Kort daarna stapte het hoofd van Amnesty Oekraïne op, uit onvrede over hoe dit rapport tot stand was gekomen. Op Facebook schrijft ze: ‘Met de bedoeling burgers te beschermen is het onderzoek een werktuig geworden van Russische propaganda.’ – is deze kritiek begrijpelijk? Hoe schadelijk is deze kwestie voor het aanzien van Amnesty International? Komt dit onderzoek te vroeg?

Ander nieuws van dit weekend: Door een tekort aan bezorgers krijgen veel lezers de zaterdagkrant niet op tijd in de bus. Aan een oplossing wordt gewerkt, dat schrijft Pieter Klok, hoofdredacteur van de Volkskrant. Wat is de charme van de papieren krant, in een tijd waarin veel nieuws online geconsumeerd wordt?

We besluiten het Mediaforum met twee tips voor de zomer. Welke podcast, serie of boek tippen onze mediakenners?