Fragment

Het Mediaforum met Hugo Logtenberg en Henrike van Gelder

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Hugo Logtenberg en Henrike van Gelder

Aan tafel zitten Hugo Logtenberg, Henrike van Gelder en Spraakmaker Stijn Fens

Video niet beschikbaar

In het Mediamoment van Van Gelder staan we stil bij het nieuws van gisteren dat Nederland fors is gedaald op de internationale ranglijst voor de naleving van kinderrechten. Hoe bericht je daarover voor de kinderen zelf?

Logtenbergs Mediamoment gaat over een uitspraak van Joseph Borrel, Buitenlandchef van de Europese Unie over het belang van blijvende steun voor Oekraïne. Zijn oproep sneeuwt onder, maar waarom? 

Drie dagen na de opmars van Prigozjin en de Wagner-groep richting Moskou, zijn er nog altijd meer vragen dan antwoorden. En ook de analyses van deskundigen lopen uiteen. Tasten we helemaal in het duister? Willen de media al te veel duiden?

Vandaag is het precies 5 jaar geleden dat Femke Halsema werd voorgedragen als de burgemeester van onze hoofdstad. Dit weekend was er een uitgebreid profiel in NRC. Welk beeld kwam daaruit naar voren? Waarom focussen veel media op haar vrouw-zijn? Vragen we ook meer naar kwetsbaarheid van vrouwelijke burgemeesters? 

Een veelbesproken audio-opname van Donald Trump is uitgelekt. In de opname is te horen dat de oud-president zegt dat hij geheime documenten in handen heeft die niet officieel zijn vrijgegeven. De opname zou in 2021 zijn gemaakt, nadat hij zijn ambt had verlaten. Wat moeten media hiermee? En weten we waar dit vandaan komt?