Fragment

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Sylvia Cools

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Sylvia Cools

Aan tafel zitten Ward Wijndelts, Sylvia Cools en Spraakmaker is Joep Dohmen.

Cools wil het voor haar mediamoment hebben over een initiatief van onder andere het Dagblad van het Noorden om minima een gratis krant te verstrekken en regionale journalistiek voor iedereen beschikbaar te maken. Cools: “Mensen zijn beter geïnformeerd, minder afhankelijk van sociale media en durven zich meer uit te spreken.” Is dit alleen een goed initiatief voor de regionale kranten of zouden de landelijke kranten het ook moeten doen?

In het mediamoment van Wijndelts hebben we het over hoe in Villamedia wordt teruggeblikt op hoe de journalistiek met de coronacrisis is omgegaan. Wijndelts: “Aan de ene kant was ik heel snel in paniek, ik heb gehamsterd en aan de andere kant dacht ik bij de avondklok ‘waar zijn we eigenlijk mee bezig?’.” Is het goed dat de journalistiek terugkijkt op deze crisis?

Veel ophef sinds gisteren in de Volkskrant door de nieuwste cartoon van Jos Collignon. Volgens onder meer Lodewijk Asscher en Natascha van Wezel suggereert de cartoonist dat joden antisemitisme zelf verzinnen. We hebben ook de hoofdredacteur van de Volkskrant Pieter Klok om een reactie gevraagd. Klok: “Jos Collingen vindt dat te snel het verwijt van antisemitisme klinkt, terwijl het gewoon een kritiek is op Israël.” Wijdelts: “Voor mijn gevoel is Collignon in deze cartoon het toegenomen antisemitisme aan het bagatelliseren.”

Video niet beschikbaar