Fragment

Het Mediaforum met Sjors Fröhlich en Catherine Keyl

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Sjors Fröhlich en Catherine Keyl

We hebben het over een onderzoek van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Want dit ministerie wil tóch strafrechtelijk onderzoek doen om de bronnen te achterhalen die naar Nieuwsuur lekten over ambtelijke beïnvloeding van onafhankelijk onderzoek door het ministerie. De zogenaamde WODC-affaire. Minister Grapperhaus heeft eerder gezegd dat hij dat niet zou doen. Wat is er veranderd?

Aan tafel zitten Sjors Fröhlich, Catherine Keyl en Spraakmaker Marjan Olfers.

Ook hebben we het over de STER-inkomsten, want die kunnen door de nieuwe plannen van het kabinet wel eens meer teruglopen dan waar nu rekening mee wordt gehouden. Dat zei STER-directeur Frank Volmer vanmorgen in het Radio 1-Journaal. Waarom maakt Fröhlich zich hier zorgen over? 

Tot slot hebben we het over de veranderingen bij NPO Radio 1. Vanaf januari zullen Dionne Stax en Toine van Peperstraten samen voor de AVROTROS een nieuw middagprogramma presenteren. Het huidige EenVandaag wordt een uur ingekort en ook Nieuws&Co levert een uur zendtijd in. Hoe kijken onze mediakenners naar deze veranderingen? Wordt de zender hier sterker van?