Fragment

Het Mediaforum met Stéphane Alonso en Arno Kantelberg

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Stéphane Alonso en Arno Kantelberg

Video niet beschikbaar

Aan tafel zitten Stéphane Alonso, Arno Kantelberg en Spraakmaker Mario van der Ende.

Het mediamoment van Kantelberg gaat over het plan van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb om het live-uitzenden van rellen via sociale media te verbieden. Kan dit wel? Aboutaleb juist ook geroemd vanwege zijn autoritaire manier van optreden, hij spreekt bijvoorbeeld regelmatig ouders aan op het gedrag van hun kinderen. Hoe kijken onze mediakenners naar deze plannen?

Het mediamoment van Alonso gaat over de secundaire arbeidsvoorwaarden voor IC-verpleegkundigen. Die zijn namelijk niet zo best, bleek afgelopen zaterdag uit een uitzending van Argos en ook vandaag in de Telegraaf gaat het er over. Wat speelt er?

Na de persconferentie van Rutte en De Jonge over de nieuwe avondlockdown ging het de rest van het weekend vooral over de nieuwe corona-variant die vanuit Zuidelijke Afrika naar Europa kwam, de omikron-variant. Wat opviel: veel vragen, maar nog weinig antwoorden... Heeft het zin om de vragen te blijven stellen? We willen er natuurlijk alles van weten. Maar in hoeverre draagt die aandacht ook bij aan de onzekerheid?

Dit weekend zei Rutte op een VVD-congres iets over de kabinetsformatie. Rutte zei hoopt dat er voor Kerst een nieuwe regering is, één met nieuw elan. Alonso: “Ik denk dat Rutte het vooral over zichzelf had”. Kun je met bestaande mensen nieuw elan creëren?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.