Naar homepage
Fragment

Het Mediaforum met Ronald Ockhuysen en Cigdem Yuksel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ronald Ockhuysen en Cigdem Yuksel

Het Mediamoment van Ockhuysen gaat over Femke Halsema. Zij ligt nog steeds onder vuur over de Black Lives Matter bijeenkomst op de dam. Uit onderzoek van de telegraaf bleek dat Halsema van tevoren al bang was dat het te druk zou worden. Wat betekent dit voor Halsema? Hoe komt het dat ze telkens onder vuur komt te liggen?

Aan tafel zitten Ronald Ockhuysen, Cigdem Yuksel en Spraakmaker Lousewies van der Laan.

Het Mediamoment van Yuksel gaat over hoe snel je BN’er kan worden. Zij denkt aan Irma Sluis. De nieuwe zeesluis in Ijmuiden werd bijna naar haar vernoemd, waar het niet dat een derglijke vernoeming pas is toegestaan wanneer iemand 10 jaar overleden is. Hoe snel gebeurt zo’n rise to fame en zit ze daar wel op te wachten?

Omroep KRO-NCRV maakte bekend dat The Passion doorgaat dit jaar. Welke lessen zijn er uit dit verhaal te halen? En wordt dit levensbeschouwelijke tv-programma een kijkcijferhit? Zet dit programma je aan het denken of is het meer entertainment?
Als je in de ANP-beeldbank zoekt op ‘moslima’ krijg je een vrij eenzijdig beeld te zien. Vrouwen met hoofddoek, achter de kassa. Yuksel deed onderzoek naar foto’s van duizenden moslima’s. Vaak gaan fotografen ‘op zoek’ naar de vrouw met hoofddoek als het gaat om moslima’s. Hierdoor zie je weinig moslima’s in de verschillende soorten en maten die er in het echt zijn. Wat moet er anders?

We besluiten het Mediaforum met Frank van Pamelen van het Taalteam.