Fragment

Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Marc Chavannes

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Marc Chavannes

Aan tafel zitten Arno Kantelberg, Marc Chavannes en Spraakmaker Erik Scherder.

Het mediamoment van het jaar is voor Chavannes de bestorming van het Capitool. Wat maakte deze gebeurtenis voor hem zo schokkend? En wat zegt dit over de rest van het jaar?

Het media-dieptepunt van dit jaar is voor Kantelberg de moord op zijn RTL Boulevard-collega Peter R. de Vries. Kantelberg: “Hij was vooral journalist, misdaadjournalist”. Geweld tegen journalisten neemt toe, veel misdaadjournalisten worden beveiligd. Wat is de impact op de journalistiek van deze gebeurtenissen? Kantelberg: “Het vrije woord staat wel degelijk onder druk, dat vind ik een zorgelijke ontwikkeling”.

Veel ophef over de woorden van Diederik Gommers gisteravond. In een interview met debatcentrum de Balie. Gommers vergelijkt in dit interview covid met de klimaatproblematiek. Daarmee vergeleken is covid 'peanuts'. Was het duidelijk waarom hij covid 'peanuts' noemt? Wordt er misbruik gemaakt van fragmenten als deze? Kantelberg: “Je kunt overal mee aan de haal gaan als je dat wil”.

We hebben het over Forum voor Democratie-senator en advocaat Theo Hiddema. In een interview met NRC luidt hij de noodklok over Forum voor Democratie. Volgens hem is FvD hard op weg alleen nog maar 'eendimensionale wappies' te trekken. Met 'een laatste smeekbede' wil hij dat een halt toe roepen zegt hij. Waarom wordt dit via de media gespeeld?