Fragment

Het Mediaforum met Erik Noomen en Tom Kleijn

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Erik Noomen en Tom Kleijn

We hebben het over het Mediamoment van Tom Kleijn. Dat gaat over Bloomberg Media, het bedrijf dat is opgericht door Michael Bloomberg, de miljardair die presidentskandidaat namens de Democraten wil worden. De hoofdredacteur heeft bekend gemaakt dat Bloomberg Media heeft besloten om hun financieel onderzoeksjournalisten geen onderzoek te laten doen naar hun eigen baas, presidentskandidaat Michael Bloomberg. Ook komen er geen opiniestukken over hem. De campagne gaan ze ‘neutraal’ verslaan. Is dit opvallend? Wekt Bloomberg hiermee niet de indruk dat er iets te verbergen valt?

 

Aan tafel zitten Erik Noomen, Tom Kleijn en Spraakmaker Jan Boelhouwer.

 

Ook hebben we het over de rechtszaak van Marco Kroon, en met name hoe de media hiermee omgaan. Tijdens de zaak werden veel beelden openbaar gemaakt, bijvoorbeeld van een bewakingscamera en een video die door Kroons vrouw is gemaakt. Volgens Kleijn worden we door alle beelden zelf een soort VAR en willen we mee beslissen, terwijl dat aan de rechter is. Is het trial by media? In wiens belang is het om de beelden te tonen?

 

Tot slot: de BBC heeft naar eigen zeggen een ‘fout’gemaakt vanwege het knippen in een audiofragment van Boris Johnson. Een deel van het applaus en het lachen is weggelaten. Is het laakbaar van de BBC? Noomen vertelt zijn tactiek tijdens een interview. Hoe zorg je dat het moeilijk is om in je antwoord te monteren?