Fragment

Het mediaforum met Ingrid Spijkers, Floor Bremer en Kees Boonman

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het mediaforum met Ingrid Spijkers, Floor Bremer en Kees Boonman

Aan tafel zitten Floor Bremer, Kees Boonman, Ingrid Spijkers en Spraakmaker is Hans Spekman.

In dit Mediaforum kunnen we met de voorlopige uitslagen in de hand een aardige analyse loslaten op de campagnes van de afgelopen weken....

Is de BBB-campagne voor deze verkiezingen ingezet toen Caroline van der Plas voor het eerst met een tractor het Binnenhof kwam opgereden? Sinds die dag heeft ze keihard gewerkt. Heeft ze harder gewerkt dan anderen? Bremer: “Waar Rutte de afgelopen tijd een sprint heeft gemaakt, heeft Caroline een marathon gelopen.”

Caroline van der Plas is natuurlijk veelvuldig te zien en horen geweest in de media - hebben 'de media' dan ook bijgedragen aan haar opkomst? Of was het ook logisch dat ze veelgehoord en veelgevraagd was? Spekman: “Zij heeft zichzelf gemaakt. Het is haar verdienste en die van niemand anders.”

We kijken ook even naar de traditionele partijen. Boonman: “Die oude partijen praten wel over een transitie, maar hebben zelf nooit een transitie meegemaakt.” Heeft de coalitie steken laten vallen?

De links-rechts-tactiek van de VVD - en daarmee ook het negeren van de BBB - heeft niet gewerkt. Bremer: “Ze hadden met Caroline in debat moeten gaan en hebben die kans laten liggen.” Spekman: “Valt er wel wat te winnen met zo’n debat voor Rutte en de VVD”.

Ook kijken we even naar de scheidslijn tussen leeftijden. Spijkers: “Ik denk dat een deel van de jongeren in Friesland naar links trekt, maar toch veel ook naar de BBB.”

Video niet beschikbaar