Fragment

Het Mediaforum met Rennie Rijpma en Joost Oranje

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Rennie Rijpma en Joost Oranje

Aan tafel zitten Rennie Rijpma, Joost Oranje en Spraakmaker is Zeno Winkels.

Voor Oranje zijn mediamoment koos hij voor de column van Ronald Plasterk vanochtend in de Telegraaf. Die kritiek heeft op de PvdA en GroenLinks. Hij vindt de overwinningsroes waarin de partijen lijken te verkeren onzin. Oranje: “Ik vind het fenomeen Plasterk heel interessant. Kijk mij als linkse man eens lekker rechts zijn in De Telegraaf.” Zou Rijpma Plasterk willen hebben als columnist bij het AD?

Voor Rijpma haar mediamoment heeft ze gisteren een Nieuwsbrief geschreven aan de redactie. Rijpma heeft de brief bij zich. Wat stond daarin? Het is deze week drie jaar geleden dat we allemaal thuis kwamen te zitten. Rijpma: “Het is geruisloos aan ons voorbijgegaan.” Is er een verklaring voor dat het einde van corona geruisloos aan ons voorbij is gegaan?

Ze was de vrouw van de dag gisteren: Caroline van der Plas. En ze mocht bij twee talkshows aanschuiven. Ze zat bij Jinek én bij Op1. Eigenlijk is het toch de mores als een gast bij de één zit dan doet de ander 'm niet? Oranje: “Ik denk niet dat de kijker zich hier heel druk om maakt.” Was het niet interessant geweest om de verliezer ook uit te nodigen? Opvallend was dat de zoon van Van der Plas in beide shows mee mocht praten. Voegde dat wat toe? Rijpma: Je bent er wel nieuwsgierig naar, maar of het nou goed uitpakt.”

De EO komt in april met een nieuw middagprogramma op NPO1. Wat maakt het programma 'dit is de middag ' nou zo leuk volgens het persbericht? Ze spreken geen BN'ers, en zo min mogelijk politici. Dit lijkt een nieuwe trend. Rijpma: “Ik denk dat we allemaal soms moe worden van de BN’ers op het scherm.” Is het een veilige keuze?

Video niet beschikbaar