Fragment

Het Mediaforum met Bert Huisjes en Elske Schouten

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Bert Huisjes en Elske Schouten

Aan tafel zitten Bert Huisjes, Elske Schouten en Spraakmaker Guusje ter Horst

Schoutens Mediamoment gaat over het spelletje Woordle. Het is voor miljoenen overgekocht door de NY Times. Spelletjes als krant gaan vaak samen maar waarom is dat zo? En wordt dat goed bekeken?
Schouten: "Aan het begin moesten we wel even slikken maar we zijn er nu aan gewend"

Huisjes Mediamoment is een nieuwe NPO serie die vanavond begint. Het Verhaal van Nederland met iconische verhalen over ons eigen land. Maar kan je dat eigenlijk concreet vastleggen? En wat kan het voor kijkers betekenen?

Een communicatie-adviseur van het Ministerie van Volksgezondheid postte gisteren op LinkedIn waarom zij zich niet laat boosteren. Ze gaat tegen het beleid van haar eigen ministerie in. 'Ik laat mij niet dwingen door een minister' stelt ze in het bericht. Er zijn verschillende meningen of dit wel of niet kan.
Huisjes: "Dan zit je in het verkeerde beroep"

Eerder deze week was er nieuws over Churandy Martina. Het Parool berichtte erover maar het bleek een grap en al snel volgde er een rectificatie. De hardloper zou een flitsloop-service zou beginnen maar dit bleek achteraf gewoon een PR-stunt. Er was vaak gevraagd of dit geen stunt was, maar ze hielden vol dat het echt was. Hoe kan je als kwaliteitsjournalistiek hier niet intrappen? Hoe voorkom je zulke vergissingen?
Bert Huisjes: "Ik gun het iedere journalist dit een keer mee te maken"

We sluiten af met het TaalTeam met Jan Beuving