Fragment

Stand.nl: Er moet een verbod komen op reclames voor online gokken

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: Er moet een verbod komen op reclames voor online gokken

De Tweede Kamer wil een einde maken aan de stortvloed van reclames voor online gokken op televisie. Demissionair minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) is tegen de motie. Dat betekent dat het demissionaire kabinet zich moet beraden of het uitvoering geeft aan de motie

Daarom praten we over de stelling: Er moet een verbod komen op reclames voor online gokken

Sinds 1 oktober is online gokken legaal in Nederland en mag er ook reclame voor gemaakt worden. Wel zijn er beperkingen voor reclames; ze mogen zich niet richten op kwetsbare groepen, mogen geen rolmodellen van jonger dan 25 jaar hebben en pas na 21.00 uur worden uitgezonden. Drie spots per reclameblok blijft de limiet.

Sinds deze week is er een Reclamecode Online Kansspelen. Daarin staat onder andere dat gokreclames niet mogen worden uitgezonden op zenders of programma's waar meer dan 25 procent van het publiek uit jongeren bestaat. Dat percentage was eerder 30 procent.

Er zijn al beperkingen voor reclames voor online gokken, maar is dat genoeg? Moeten deze reclames niet gewoon verboden worden, zodat mensen niet aangemoedigd worden om te gokken? Zie jij in je omgeving meer mensen die gokken? Of ben je zelf gevoelig voor de gokreclames?