Fragment

Stand.nl: We moeten meer oog hebben voor de risico’s van alcoholgebruik

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: We moeten meer oog hebben voor de risico’s van alcoholgebruik

Terwijl een groot deel van de Nederlanders vanochtend ontwaakt met een kater van de kerstborrel van gisteravond, waarschuwt Staatssecretaris Paul Blokhuis dat Nederlanders te weinig weten over de risico’s van alcohol. 
 
Nederlanders scoren gemiddeld een 5,1 als het gaat om kennis van de risico’s van alcoholgebruik blijkt uit nieuw onderzoek van het Trimbos-instituut en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. En daarmee zijn we ons niet genoeg bewust van de risico’s die alcoholgebruik met zich mee brengt, aldus staatssecretaris Paul Blokhuis. Zonder alcoholgebruik zouden we in Nederland elk jaar 3500 kankerdiagnoses minder hebben. Voor mond-, keelholte- en slokdarmkanker is alcohol zelfs verantwoordelijk voor meer dan een derde van alle gevallen. Kortom: mensen moeten zich veel meer bewust zijn van de risico’s en ook letten op hun alcoholgebruik. 
 
Zijn er al genoeg regels rondom alcoholgebruik en dreigt alcohol ‘het nieuwe roken’ te worden? Of is het goed dat de overheid ons een beetje beschermt. Wat denkt u? 

Video niet beschikbaar