Fragment

Het Mediaforum met Charles Groenhuijsen en Elger van der Wel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Charles Groenhuijsen en Elger van der Wel

Twee jaar achter elkaar heeft de uitgever NDC (van ondermeer Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad) miljoenenverlies geleden. Iets wat Charles Groenhuijsen aan het hart gaat. Zijn journalistiekedebuut was voor de Leeuwarder Courant. Papier oplagen gaan naar beneden en de lezers stappen niet over op de digitale krant. “De oudere papierlezer sterft letterlijk uit,” aldus Elger van der Wel. “En de jonge lezer wil niet betalen.”


Aan tafel zitten Charles Groenhuijsen, Elger van der Wel en Spraakmaker Jacco Vonhof. We bespreken de zelfstandigheid van de Noordelijke Dagbladen.


Ook hebben we het over het kortgeding dat Forum van Democratie dreigt aan te spannen tegen Buitenhof. Maar moet je wel aandacht geven aan ‘voornemens’ van politici? “Hij heeft bewezen dat zijn strategie werkt. Wij hebben het er nu ook over,” zegt digitaal media expert Elger van der Wel over Thierry Baudet. Volgens Van der Wel weten populistische politici erg goed hoe ze in de media kunnen komen. “Niemand weet eigenlijk in de journalistiek hoe we hiermee om moeten gaan.”


Bovendien bespreken we het coronavirus. In Milaan zitten de talkshows al zonder publiek. Als dat bij 1op1 gaat gebeuren, zou dat wel “ongezellig”zijn, aldus presentator Charles Groenhuijsen.