Fragment

Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Frenk van der Linden

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Frenk van der Linden

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Frenk van der Linden en Eppo van Nispen

Video niet beschikbaar

Het Mediamoment van Van der Linden gaat over een onderzoek naar omwonenden van AZC's. Er blijkt acceptatie te zijn onder omwonenden. In de media zijn toch vaak negatieve geluiden te horen. Is de aandacht in balans?Van der Linden: "De opiniepeiling is het poezenfilmpje van de kwaliteitsjournalistiek"

Ornsteins Mediamoment gaat over de mediastrategie van de Hermitage. Er waren twee persconferenties, één voor de traditionele media en één voor influencers. Hoe verschillen die twee? Wat levert het op? En is het niet gewoon een marketingstrategie?Van Nispen: "Het is een andere vorm van journalistiek"

De meest betrokken bewindslieden kwam gisteren bij elkaar om de pijn van de stijgende energierekeningen te bespreken. Ze willen plannen tegelijk presenteren met Prinsjesdag terwijl die dag een hele andere insteek heeft. Waarom die ambitie? Jetten gaf aan waar hij de oplossing ziet voor de energiecrisis. Waartoe roept hij op?Rutte: "De energierede van Mark Rutte, ik wacht er op"

De ombudsman van de publieke omroep heeft in drie dagen tijd een recordaantal klachten binnengekregen. De klachten gaan over een item in Ongehoord Nieuws van vorige week donderdag. Dit is niet de eerste keer. Wordt het boete stapelen? Mogen ze wel blijven uitzenden? Als antwoord kwamen andere omroepen met een statement tegen racisme...Van der Linden: "Niet gelijk in een keer van de zender halen. Dan ga je ook nog een martelaarsrol voor ze creëren"

We eindigen met het Taalteam door Kiki Schippers over emoticons