Naar homepage
Fragment

Het Mediaforum met Paul Römer en Arjen Fortuin

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Paul Römer en Arjen Fortuin

Het is weer komkommertijd. Dit betekent dat we meer herhalingen te zien krijgen op televisie. Willen mensen nog wel herhalingen van Frank Visser zien? We bespreken hoe het aankomende televisieseizoen eruit gaat zien. Wat voor effect heeft corona op wat we in het najaar zullen bekijken? En wat gaat Veronica Inside doen?
 
Het mediamoment van Paul is helemaal in de bonen. Trump maakt reclame voor goya bonen. Het bedrijf dat de bonen produceert kreeg te maken met een publieke boycot, nadat de CEO van het bedrijf steun uitsprak voor Trump. Ook Ivanka poseerde naast een blik goya bonen. ‘Is dit een nieuwe aflevering in de realitysoap van Trump in het Witte Huis?’ vraagt Arjen Fortuin zich af.

Gisteren zagen we het achtuurjournaal veranderen in All You Need is Love. Gisteren werd bekend dat de inreisbeperkingen werden voor geliefden werden opgeschort. Goed nieuws, maar is de NOS de juiste brenger? Moet de NOS zich beperken tot hard nieuws of is entertainment een manier om nieuws te profileren?
Trump heeft meer dan 30.000 maal gelogen en de pers krijgt het blijvend te verduren. Ook lopen de besmettingen op en worden burgers steeds meer in het nauw gedreven. Mogen we de Verenigde Staten nog zien als een rijk Westers land of valt de democratie ver te zoeken?

Maandenlang kregen we iedere dag getallen te zien over de coronabesmettingen. Hoe staat het er nu voor in de rest wereld, waar is het virus onder controle en waar absoluut niet?

We besluiten het Mediaforum met Lennart van Dijk van het Taalteam.