Fragment

Het Mediaforum met Catherine Keyl en Bert Huisjes

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Catherine Keyl en Bert Huisjes

Aan tafel zitten Catherine Keyl, Bert Huisjes en Spraakmaker Louise Vet.

Het mediamoment van Keyl gaat over een artikel in het Financieel Dagblad over het drinkwatertekort in Twente. Op de voorpagina wordt er naar het artikel doorverwezen. Het artikel zelf beslaat twee pagina’s, is dat voldoende?

Het mediamoment van Huisjes gaat over boer Koos Cromwijk die gisteren bij OP1 zijn nieuwe inzichten deelde. Boer Koos ziet nu in wat de gevolgen kunnen zijn van bekendheid. Doordat hij gehoord werd neemt het wat van de onmacht en boosheid weg. Wat doet het met iemand om een podium te krijgen in de media?

De parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen is gisteren dan eindelijk van start gegaan. We hoorden gisteren drie emotionele verhalen. Is het handig om op deze toon de parlementaire enquête te openen? Keyl: “Je ging er in ieder geval wel van rechtop zitten”. Waarom is dat belangrijk? Gaat het niet vooral om de inhoud in een parlementaire enquête? Over hoe en waarom bepaalde beleidskeuzes zijn gemaakt?

De Volkskrant kopt vanmorgen: 'Tussentijdse peilingen zijn beroerde graadmeter voor de uiteindelijke verkiezingsuitslag'. Dit blijkt uit een onderzoek dat deze week gepubliceerd is door politicologen. Hoe kijken onze mediakenners naar deze peilingen? Is het belangrijk om deze peilingen goed te volgen?