Fragment

Het Mediaforum met Ronald Ockhuysen en Margo Smit

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ronald Ockhuysen en Margo Smit

Een man die schrijver en AD-columnist Özcan Akyol via Facebook uitschold heeft van de rechter 4 dagen celstraf gekregen. De man stuurde negen berichten naar de columnist omdat hij zich door hem beledigd voelde. Hij betuigde spijt en zei zich te schamen. Is dit een terechte straf? Zelf zoeken columnisten ook regelmatig de grens op. Hoort het er ook niet gewoon bij?

 

Aan tafel zitten Ronald Ockhuysen, Margo Smit en Lutz Jacobi.

 

We hebben het over Donald Trump. Margo Smit valt het opdat media aan de ene kant graag over Trump schrijft, maar aan de andere kant soms niet weten hoe ze ermee moeten omgaan. Want geloof je zomaar alles dat gezegd wordt? Hoe zoek je het uit en schrijf je daar over? En raken we gewend aan alle dingen die gezegd worden? Ockhuysen zegt: “Als politici gaan liegen,krijg je een ingewikkelde situatie”

 

Het mediamoment van Ockhuysen gaat over de opening van de Telegraaf. Die onthult vandaag dat het kabinet een miljardeninjectie wil doen in de economie. Wat viel onze mediakenners op aan dit bericht? Jacobi noemt het bericht een lege huls, er wordt verder geen inhoud genoemd. Ook mist ze samenhang.

 

Tot slot: flinke kritiek van Marco Kroon op de pers.Sinds majoor Marco Kroon in 2009 werd onderscheiden met de Militaire Willems-Orde, raakte de oorlogsheld geregeld in opspraak. Kroon vindt dat de media te eenzijdig over hem berichten, zegt hij deze week in het journalistenvakblad Villamedia. Heeft hij een punt? Is zo’n interview wel handig?

 

 

Video niet beschikbaar