Fragment

Stand.nl: 'Middelbare scholen moeten hoe dan ook weer open'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: 'Middelbare scholen moeten hoe dan ook weer open'

Niet voor de eerste keer deze week klinkt vanmorgen een dringende oproep aan het kabinet om de middelbare scholen per direct te heropenen. 50 organisaties, waaronder Unicef en Jeugdzorg Nederland, maken zich grote zorgen over de mentale gezondheid en sociale ontwikkeling van scholieren. Ze zien een toename in eetstoornissen, depressieve gevoelens en angst onder tieners.

Dit weekend beslist het kabinet over hoe het verder gaat met de coronamaatregelen. Rutte gaf gisteren aan ‘weinig optimistisch’ te zijn over versoepelingen, maar het openstellen van de scholen voor 1 dag in de week lijkt als gespreksonderwerp op tafel te liggen.

Is het welzijn van onze tieners een toename in besmettingen waard? Of is het kabinet terecht voorzichtig? Ben je zelf middelbare scholier en wil je in de uitzending vertellen hoe jij deze tijd ervaart? Of zie je je kinderen of je leerlingen worstelen met het thuisonderwijs?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!