Fragment

Mediaforum met Jan Kees Emmer en Gert-Jaap Hoekman

  1. Fragmentenchevron right
  2. Mediaforum met Jan Kees Emmer en Gert-Jaap Hoekman

Aan tafel zitten Jan Kees Emmer, Gert-Jaap Hoekman en Spraakmaker Paul Scheffer.


Voor het mediamoment van Hoekman kijken we naar voetbal. Een speler van Sparta wordt namelijk beticht van matchfixing. De naam van die speler ging al rond online en kwam - ondanks dat het onderzoek nog niet klaar is- al wel naar buiten. Het vormt een worsteling voor Hoekman, want ga je die naam nu wél noemen in de berichtgeving of niet?  


Emmer werpt zijn blik op het buitenland. Want Amerikanen die volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 hoeven op een paar uitzonderingen na geen mondkapje meer te dragen en zich niet meer aan de anderhalve meter te houden. Fantastisch nieuws vindt hij, maar het bemoeilijkt wel de communicatie. Want hoe meer uitzondering, hoe verwarrender. Hoe moet je daar als Nederlandse media mee omgaan? 


En dan is er ook wielernieuws. Want Tom Dumoulin stapt weer op de fiets. Dat terwijl de renner die vier maanden geleden nog zei alle lol in het wielrennen verloren te hebben. Hij kon nadat hij de Giro had gewonnen moeilijk om gaan met de druk. En zeker de druk van de media. Begrijpelijk? En moet de media zich meer gaan inhouden? Hoekman vindt van niet: ‘Het hoort er gewoon bij. Wat hij wel kan doen is kijken waar die druk vandaan komt.’


En wie gaat er als eerste een film opnemen in de ruimte? Rusland maakt bekend een actrice en een regisseur naar de ruimte te willen sturen hiervoor. Het opvallende is: de NASA heeft dezelfde plannen met Tom Cruise. Is het toeval dat er juist nu zo’n strijd ontstaat?


We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Lennart van Dijk.