Fragment

Het Mediaforum met Bas van Sluis en Henrike van Gelder

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Bas van Sluis en Henrike van Gelder

Aan tafel zitten Bas van Sluis, Henrike van Gelder en Spraakmaker is Nikki Korteweg.

Van Gelder wil voor haar mediamoment stilstaan bij een cameraman en fixer die in Gaza werkt en onder andere voor Nieuwsuur een portret van een ambulancebroeder heeft gemaakt. Van Gelder: “We hebben al best wel lang, van heel dichtbij veel verhalen uit Gaza. Toen de oorlog uitbrak vond ik het opvallend dat er helemaal niet zoveel verhalen uit het gebied kwamen.” …”Ik wil niet op mijn geweten hebben dat iemand werkend voor Kidsweek iets overkomt.”

Het mediamont van Van Sluis gaat over het Debat van het Noorden. Dat gaat namelijk niet door, omdat de meeste landelijke lijsttrekkers hebben afgezegd. Bas van Sluis: “Het is ronduit irritant dat ze niet willen komen.” “Ik vind dat je heel Nederland serieus moet nemen.”

Interviews met lijstrekkers, met 20 dagen voor de verkiezingen zien we ze opdraven in kranten, op tv en in radio en podcast interviews. Maar op welke manier ondervraag je ze? Waar zet je als journalist op in, wat laat je liggen en hoe persoonlijk maak je de gesprekken? "Van Gelder: ‘Wat ze bij Nieuwsuur ook goed doen is dat ze kijken hoe een kandidaat zich heeft gedragen en op welke moties hij heeft gestemd in de Tweede Kamer. Dat zegt meer dan een partij programma.”

Van sommige dingen wil je dat ze nooit veranderen of verdwijnen: NOS Teletekst is er zo een, vertrouwd en misschien wel een dagelijks ritueel in uw leven. Het kan namelijk weer jaren vooruit door de komst van een nieuw systeem. Van Sluis: “Ik kijk minimaal 20 keer per dag op teletekst.”

Video niet beschikbaar