Fragment

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Kefah Allush

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Kefah Allush

Video niet beschikbaar

Aan tafel zitten Ward Wijndelts, Kefah Allush en Spraakmaker Wim Voermans

Het Mediamoment van Wijndelts gaat over een rectificatie van NRC. Big Bird bleek niet de Amerikaanse versie van Pino maar de neef. Dit leidde tot een komische rectificatie in een Tweet. Maar moet een krant dit soort rectificaties doen of is het vooral voor de grap? En hoe doet Spraakmakers dit?

Allushs Mediamoment ging over nieuws dat hij zag op Schiphol. Hij landde vanuit Zanzibar en schrok van de Poolse abortuswet. Hoe raakte hem dat en hoe werd hij met de neus op de feiten gedrukt?

Dan hebben we het over migranten tussen Wit-Rusland en Polen. Moeten we het eigenlijk vluchtelingen noemen of migranten?  Hoe moeten we hier over berichten zonder journalisten ter plaatsen? Media en hulpverleners mogen niet bij de grens komen....
Wijdelts: "Je vervalt snel in aannames"

En we hebben het over het overlijden van Bas van der Vlies. Gisteren werd bekend dat de oud SGP-fractievoorzitter zondagnacht is overleden. Jarenlang was hij het gezicht -ook in de media- van de streng christelijke partij want hij was 24 jaar fractievoorzitter. Hoe valt hij te typeren als conservatieve politicus? De televisie was voor de SGP lange tijd 'het oog van de duivel', maar toch ging hij langzaam meer mediaoptredens doen. Hoe verliep dat en wat blijft er bij? 
Allush: "Ook hij moest rekening houden met een achterban"

Als laatste behandelen we Wybren van Haga van 'Belang van Nederland' die gisteren aangifte gedaan tegen de Staat, vanwege de, volgens hem, 'discriminerende' coronamaatregelen. Daarop mocht hij gisteravond bij Jinek zijn verhaal doen. Voermans was erg kritisch op deze uitnodiging door Jinek. Waarom? Allush heeft zelf ook bij een talkshow gewerkt. Aan hem de vraag of van Haga een podium moet krijgen, hij krijgt zijn zin niet in Tweede Kamer en doet dan maar aangifte?
Voermans: "Dit is een kansloze aangifte, waar de politie het druk mee gaat hebben"