Fragment

Het Mediaforum met Thomas Muntz en Elske Schouten

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Thomas Muntz en Elske Schouten

We hebben het over een tweet die volgens Thomas Muntz meer aandacht had moeten krijgen. Welke tweet en waarom? Daar heeft Muntz wel een verhaal bij!

 

Aan tafel zitten Thomas Muntz, Elske Schouten en Spraakmaker Eelke Blokker.

 

Ook hebben we het over een opvallende oproep van James Murdoch, zoon van mediamagnaat Rupert Murdoch. Hij noemt de manier waarop Australische journalisten in dienst van mediabedrijf News Corp van Murdoch over de bosbranden berichten ‘enorm schadelijk’. Is dit een generatiekloof? Hoe kijken onze mediakenners hier naar?

 

En het trok aardig wat aandacht deze week: De actie onder de hashtag #TouEem (Toe even, doe ff normaal). Met het oplezen van grove Facebookreacties op de Grote Markt in Groningen wilde RTV Noord dat hun Facebookpagina weer veiliger werd om op de discussiëren. De reacties op de Facebookpagina zijn vaak grof en met scheldwoorden. Is dit herkenbaar? Hoe gaan ze hier bijvoorbeeld bij NRC Handelsblad mee om? Heeft Muntz hier ervaring mee met zijn persoonlijke stukken en wat doet hij met bepaald commentaar?

 

Tot slot: Afgelopen dagen kwam het gevaar dat internet met zich meebrengt ook weer veelvuldig in de publiciteit. Zoals , vanochtend,de toename van cybercriminaliteit in de misdaadcijfers over 2019. Volgens Muntz zijn we nog ‘aan het uitvinden wat het internet nu precies is en wie mensen op internet zijn’.