Fragment

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Elger van der Wel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Elger van der Wel

Elger van der Wel: “Er is geen enkel modern online medium dat zo krachtig is als Teletekst”

Aan tafel zitten Ward Wijndelts, Elger van der Wel en Spraakmaker Erik Gerritsen.

Het mediamoment van Van der Wel gaat over de populariteit van Teletekst. Gisteren lag de NOS-site en app er even uit en mensen konden terecht bij Teletekst. Waarom is dat bijzonder?

Het mediamoment van Wijndelts gaat over het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble. Is dit onderdeel van de nieuwjaarstraditie? Is het goede televisie?

De afgelopen weken was er alom aandacht voor het wel of niet openen van de scholen direct na de kerstvakantie. Zestig organisaties riepen vorige week op om de scholen zo snel mogelijk te openen. Gisteren in Nieuwsuur werd ook weer het belang van schoolopening benadrukt. Vandaag zal het kabinet besluiten wat ze gaan doen. Kan het kabinet na de intensieve lobby bijna niet anders dan de scholen openen? Hoe weegt het kabinet alle belangen die er zijn af? En welke rol speelt de media-aandacht daarin?

Twitter heeft weer een account minder. En niet van zomaar iemand. De zogenoemde grootste aanjager van het Trumpisme momenteel in Amerika, Marjorie Taylor Greene, een Republikeins Congreslid, is er na meerdere waarschuwingen afgegooid door verspreiding van Covid-19 misinformatie en complottheorieën. Is dat handig? Of zal Greene zich hierna in haar eigen bubbel terugtrekken en alleen maar extremer worden?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.