Fragment

Het Mediaforum met Jan Kees Emmer en Tijs van den Brink

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan Kees Emmer en Tijs van den Brink

Aan tafel zitten Jan-Kees Emmer, Tijs van den Brink en Spraakmaker Lofti El Hamidi. 

Het mediamoment van Van den Brink gaat over Nederlands leiderschap. Het viel hem namelijk op dat Louis van Gaal de ochtend nadat hij het Nederlands Elftal naar een 6-1 winst coachte alweer op het voetbalveld van zijn oude amateurclub te vinden was om de jeugd te trainen. 

Zo blijkt: geen rustig pensioen voor Louis zolang het Nederlandse voetbal hem nodig heeft. Datzelfde geldt ook voor Johan Remkes, die nu officieel aangesteld om de vorming van een nieuw kabinet te begeleiden. Van den Brink vindt het opvallend: “We zitten in de problemen en wat doen we? We halen de zeventigers terug!” Wat zegt dit over het Nederlandse leiderschap? 

Het mediamoment van Emmers gaat over 9/11. De aanslagen op het World Trade Center zijn nu bijna twintig jaar geleden, maar de gevolgen zijn tot de dag van vandaag te voelen. Want tot op de dag van vandaag zijn er mensen tussen de resten van het WTC aan het zoeken naar dna van nabestaanden, want nog lang niet iedereen is geïdentificeerd.  

Tot slot gaat het over de Nederlandse talkshows. Want de berichtgeving daarover lijkt de laatste tijd aan positiviteit te ontbreken. Het gaat alleen nog over tegenvallende kijkcijfers en vernietigende columns. Wat is er aan de hand in het televisielandschap? Breekt het einde van de Talkshow-tijdperk aan?