Fragment

Het Mediaforum met Arjen Fortuin en Elger van der Wel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Arjen Fortuin en Elger van der Wel

Aan tafel zitten Arjen Fortuin, Elger van der Wel en Spraakmaker Lousewies van der Laan.

Het mediamoment van Van der Wel gaat over de nieuwe stap van Rob Stenders in zijn radiocarrière. Sinds kort is hij zenderbaas bij Veronica, maar vandaag gaat zijn programma Platenbonanza van start. Wat verwacht hij van Stenders bij Veronica?

Voor het mediamoment van Fortuin gaan we naar de Tour de France. En dan specifiek naar het afscheid van commentator Michel Wuyts. Volgens Fortuin is het jammer dat hij moet stoppen. Wat maakt Wuyts zo sterk? Fortuin: “Wuyts maakt de dingen iets kleiner, waardoor je het zelf als toeschouwer in gedachte groter kunt maken”

We mogen weer. Dat was de boodschap van dit weekend. De meeste coronamaatregelen liepen ten einde, waaronder de mondkapjesplicht. Onze minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus nam op verzoek van Jaïr Ferweda bij Humberto plechtig afscheid. Grapperhaus bezong het afscheid van het mondkapje met een kinderliedje. Is dit slim? Hoe wordt er in de media gesproken over de versoepelingen? Er wordt vaak gesproken over “we”, we mogen weer… Hoe kijken onze mediakenners naar dit taalgebruik? Fortuin: “Dat is een hele oppervlakkige, vage aanduiding van de werkelijkheid”.  

We hebben het over acteur Bilal Wahib, die afgelopen vrijdag in Op1 voor het eerst zijn verhaal deed nadat hij in maart in opspraak raakte nadat hij een minderjarige had gevraagd zijn geslachtsdeel te laten zien tijdens een Instagram-live sessie. Was dit de eerste stap naar rehabilitatie? De advocaat van het slachtoffer, Richard Korver, liet aan Shownieuws weten dat zijn cliënt er geen enkel belang bij heeft dat het hele verhaal weer wordt opgerakeld in de media. Heeft Op1 er goed aan gedaan om Wahib dit podium te bieden?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.