Fragment

Het Mediaforum met Gert-Jaap Hoekma en Rennie Rijpma

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Gert-Jaap Hoekma en Rennie Rijpma

Video niet beschikbaar

Aan tafel zitten Gert-Jaap Hoekman, Rennie Rijpma en Spraakmaker is schrijver Jaap Robben.

Rijpma haar mediamoment gaat over een RIVM-rapport dat inzicht moet bieden in welke gezondheidsrisico's je precies loopt als je naast Tata Steel woont. Rijpma: “Je zou denken dat de wetgeving er is om ons te beschermen.” Hoe hou je de aandacht van het grote publiek voor dit soort zaken vast?

Hoekman is deze maand begonnen als hoofdredacteur van NOS Sport en heeft zijn vuurdoop wel achter de rug. Want het was een bewogen week voor Ajax. Dinsdag bracht de NOS naar buiten dat Ajax een speler heeft gekocht via een Duits zaakwaarnemerskantoor, dat aandelen bezit in een privébedrijf van technisch directeur Sven Mislintat. Ajax bleek hiervan niet op de hoogte en is inmiddels een onderzoek gestart. Hoekman: “Ik vind dat een club als Ajax het verdient om kritisch bekeken te worden door onderzoeksjournalisten.” Moet onderzoeksjournalistiek in de sport serieuzer genomen worden?

Gisteren was de laatste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. En waar vooraf werd uitgekeken naar het optreden van Rutte, ging het na afloop vooral over BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas en Pieter Omtzigt, die een motie indienden zonder deugdelijke financiële dekking. Rijpma: Ik was verbaasd dat je een motie indient en dat je dat niet onderbouwd hebt. Hoekman: “Het was alsof we keken naar een cursus moties indien..”