Fragment

Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Avinash Bhikhie

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Avinash Bhikhie

Aan tafel zitten Margriet Brandsma, Avinash Bhikhie en Spraakmaker Hans Spekman.

Het mediamoment van Brandsma gaat over een voorstel van de Groenen in Duitsland om elektrische bakfietsen te subsidiëren. Een voorstel dat niet goed valt bij onze Oosterburen. Voor de Groenen is het ook een manier om aandacht te vragen voor het klimaat, maar gezien de reacties kun je je afvragen of dit de juiste manier was...

Het mediamoment van Bhikhie gaat over Facebook. Het bedrijf blijkt wederom onwelgevallige informatie over zichzelf te hebben verdoezeld. Bhikhie legt uit hoe het zit. Zijn we nog verrast over dit nieuws?

Een opvallende bericht op de voorpagina van de Telegraaf vandaag. Een groep PvdA-ers roept de partijleiding op om te stoppen met de formatiegesprekken. Ze willen niet dat de partij gehoor geeft aan de wens van VVD-leider Rutte om met meerdere linkse partijen te regeren. Hoe opvallend is het, een interne PvdA-strijd op de pagina's van de Telegraaf? Hoe serieus moet deze oproep genomen worden? De oproep komt van een groep PvdA-leden, en is een idee van een raadslid uit Haarlem. Speelt dit breder binnen de partij? En hoe staat het met de formatie op dit moment?

Tot slot hebben we het over de Afghanistan. Want terwijl het westen alles op alles zet om Afghaanse medewerkers op tijd uit het land te krijgen bezweert de Taliban dat niemand in het land iets te vrezen heeft van de nieuwe machtshebbers. Als je de interviews van de Talibanleiders met westerse media bekijkt zou je bijna denken dat de Taliban van een extreem-islamitische partij is veranderd in een gematigde beweging. En ook de zelfbewuste presentatie op social media valt op... De Taliban laten zien dat ze veel geleerd hebben over het belang van communicatie. Krijgen we daarmee ook een genuanceerder beeld van de organisatie?