Fragment

Het Mediaforum met Gert-Jaap Hoekman en Jaap van Zessen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Gert-Jaap Hoekman en Jaap van Zessen

Aan tafel zitten Gert-Jaap Hoekman, Jaap van Zessen en Spraakmaker Willem Korthals Altes.

Het mediamoment van Van Zessen gaat over cartoons. Gistermiddag was de uitreiking van de Inktspotprijs. De winnende cartoon was van Kamagurka. Maar volgens Van Zessen werken cartoons online niet goed. Hoe zit dat? “Het is online heel lastig om dat gelezen te krijgen”. Hoe gaan ze bij Nu.nl om met cartoons?

Het mediamoment van Hoekman gaat over een artikel dat hij deze ochtend las over het Holleeder-proces. Hij sprak zelf een rechtbankverslaggever en merkte dat er wat meer “lucht” in dit proces zit, vooral in vergelijking met de zwaarte van het Marengo-proces. Zien we verharding in de rechtszaal?

Verwijten over en weer bij de formatiepartijen en over de informateur. Gisteren kwam Xander van der Wulp van de NOS met het bericht dat ondanks dat de partijen leken afgesproken te hebben niks naar buiten te brengen over het overleg van maandag, zij zich toch niet konden inhouden naar journalisten toe. Zo zouden D66'ers hebben gezegd dat Remkes 'warrig' overkwam, en dat er 'drank in de man' zat. Meerdere D66'ers zouden ongevraagd naar meerdere journalisten deze informatie hebben gespeeld. Wat is het idee hierachter?

Er is deze week veel te doen om de zaterdag verplichte  coronapas in horeca en in de theaters. Kranten maken gretig melding van artiesten die weigeren op te treden omdat de coronapas volgens hen voor een tweedeling zorgen. Maar hoe representatief zijn ze voor heel optredend Nederland? Cabaretière Sanne Wallis de Vries en zanger Tim Akkermans waren bij Jinek te gast. Ook ‘weigerartiesten’ werden uitgenodigd, maar kwamen niet. Is dat begrijpelijk?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Jan Beuving.