Fragment

Het Mediaforum met Catherine Keyl en Marc Josten

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Catherine Keyl en Marc Josten

Aan tafel zitten Catherine Keyl, Marc Josten en Spraakmaker Daan Heerma van Voss.

Het mediamoment van Josten gaat over het nummer Hup Holland Hup, en zijn verrassende oorsprong. Hij hoorde het in de Radio 4 podcast ‘De Klassieker’.

We blijven in het voetbal. Gisteravond werd de documentaire ‘Met beide benen’ uitgezonden. Documentairemaakster Jessica Villerius volgde voetballer Memphis Depay het afgelopen jaar bij zijn revalidatie na een zware blessure. Hoe hebben onze mediakenners naar deze documentaire gekeken? Heerma van Voss: “Ik vond het eigenlijk een parodie op het leven van een ster”. De maakster, Villerius, heeft gezegd: “Iedereen vindt wat van hem, maar weinigen weten echt iets van hem”. Hebben we Depay beter leren kennen?

Het mediamoment van Keyl gaat over Het Stan Huygens Journaal. Willem Kool geeft na 16 jaar het stokje door aan Pieter Klein Beernink. Wat is de kracht van de rubriek?

Zaterdag stond het essay ‘Radicaal voorstel: laat politici eens openlijk twijfelen’ van journalist Dave Schut in De Volkskrant. De strekking van het stuk is: onze mediagetrainde politici proberen steeds met trucjes te verhullen dat ze ergens geen antwoord op hebben. Is dat een groot verschil met vroeger? Het feit dat politici altijd en overal een antwoord op hebben, dat is toch niet nieuw? Wat is de rol van de voorlichters?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.