Fragment

Het Media Forum met Gijs Groenteman en Charles Groenhuijsen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Media Forum met Gijs Groenteman en Charles Groenhuijsen

In een tweet riep Charles Groenhuijsen op om iets lievervoor elkaar te zijn. Groenhuijsen zei daarbij: “laten we onze leiders hetvoordeel van de twijfel geven”. Dit kon rekenen op vele positieve maar ooknegatieve reacties.

In het Mediaforum zijn Gijs Groenteman en CharlesGroenhuijsen. Ze praten over de dienstverlenende functie van de journalistiek.Daarin vindt Groenhuijsen dat het hele kritische en verschillen steeds grotermaker dan kleiner in de journalistiek nu wel wat minder kan.  Toch zegt Groenhuijsen ook: “we moeten ookniet net doen alsof iedereen het met elkaar eens is.”

Gijs Groenteman is het niet helemaal met hem eens. Hij vindtdat we een midden moeten vinden tussen kritisch zijn en met z’n alle de schouderseronder zetten.

Daarnaast hebben ze het over de verminderdereclame-inkomsten in de media door het corona-virus. Gijs Groenteman maakt zichzorgen wat erover blijft van de journalistiek, maar ook van de bedrijvigheid ende horeca in ons land. “Het kan nog maanden, misschien wel het hele kalenderjaarduren.”