Fragment

Het politiek forum met Leonard Ornstein en Frank Hendrickx

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het politiek forum met Leonard Ornstein en Frank Hendrickx

Eens per week toveren we ons Mediaforum om tot Politiek Forum, met onze vaste Haagse duiders en ook nieuwe gezichten die ons iedere woensdag bijpraten. We beginnen met wat hen opviel in de politiek.

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Frank Hendrickx en Spraakmaker Anna Gimbrère.

Op het moment dat de rechter gister de uitspraak deed, stapte Frank Hendrickx nét het kantoor van Wokpe Hoekstra binnen… Wat viel Hendrickx op aan Hoekstra? ‘’Politiek is ook iets wat je overkomt’’, volgens Hendrickx. ‘’Dat merkt iedereen aan deze campagne, meer dan ooit.”

Het politiek moment van Ornstein gaat over het Onderwijsdebat wat hij gisteren gevolgd heeft in De Balie. ‘’Het was een prachtig, inhoudelijk debat!’’, aldus Ornstein. Hendrickx vindt het kenmerkend voor de hele campagne wat je tijdens dit debat ziet. ‘’Het is eigenlijk geen leuk debat, want ze zijn het allemaal met elkaar eens’’, aldus Hendrickx.

Tot slot komt één van de persconferenties van gisteren aan bod, en wel een hele bijzondere. Kinderen kregen namelijk ook nog de mogelijkheid om vragen te stellen aan Rutte en minister De Jonge, in de stijl van de eerdere persconferenties. Hoe kijken Ornstein en Hendrikx hier op terug? Was het vooral een prettig Campagnemoment? Of écht bedoeld voor de kinderen?