Fragment

Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Kefah Allush

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Kefah Allush

Aan tafel zitten Margriet Brandsma, Kefah Allush en Spraakmaker Nadia Zerouali.

Het mediamoment van Allush gaat over een journalist in Afghanistan, die om het leven kwam door een bomaanslag. Het is niet de eerste keer dit jaar… In Nederland horen we hier relatief weinig over. Hoe kan dat?

Voor het mediamoment van Brandsma kijken we naar Duitsland.  Gisteravond keek zij naar de Duitse televisie, naar aanleiding van de deelstaatverkiezingen. De uitslag was anders dan voorspeld. Brandsma: “Wat ik zag was een uitzending die weer zo ontzettend duidelijk maakte dat er nog altijd twee Duitslanden zijn”. Gaat die scheiding tussen oost en west ooit nog veranderen?

Gistermiddag had Sywert Van Lienden zijn eerste publieke optreden sinds het mondkapjesschandaal, waar hij 9 miljoen euro mee verdiende. Van Lienden schoof aan in Buitenhof en liet zich bevragen door Twan Huys. Rutte die koos om bij Nieuwsuur te gaan zitten een paar weken geleden om over de nieuwe bestuurscultuur te praten, Sywert van Lienden die expliciet voor Buitenhof gekozen heeft, en tegen Twan Huys zegt: “Je bent de scherpte interviewer van Nederland, stel me alle vragen die er zijn. Het is tijd voor openheid”.  Is dit een nieuwe trend? Hoe hebben onze mediakenners naar dit interview gekeken? Wat is ze het meest bijgebleven? En hoe deed Twan Huys het? Wat was het doel van het interview? Verandert dit interview iets voor Van Lienden? Had hij het überhaupt goed kunnen doen?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.