Fragment

Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Elske Schouten

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Elske Schouten

Aan tafel zitten Arno Kantelberg, Elske Schouten en Spraakmaker Eveline Aendekerk.


In haar mediamoment wil Schouten ons wijzen op het bestaan van het bedrijf Clearview. Die verzamelen data en fotos van het internet, zodat politie sneller een dader kan identificeren. Maar het verzamelen van die data gebeurt zonder dat de personen zelf hiervan op de hoogte zijn. Hoe wenselijk is dit?


Kantelberg wil graag zijn blik richten op sportwereld. Want tennisster Naomi Osaka, de nummer twee van de wereld, gaat de verplichte persconferenties na wedstrijden boycotten. Die zouden niet goed zijn voor de geestelijke gezondheid van sporters. Is het logisch dat sporters de media-aandacht niet meer aankunnen?


Verder wil uitgeverij Hearst af van een aantal grote tijdschriften, o.a. Esquire en Vogue. Het mag dan gaan om gevestigde namen, toch staan ze op de tocht. Wat is er precies aan de hand? En gisteren liet demissionair staatssecretaris Knops weten een bodemprocedure aan te spannen tegen het NRC en de Limburger. Een staatssecretaris die de pers aanklaagt, is dat slecht voor het imago van de media?  


Ook hebben we het over onze OM-leden. Die gaan namelijk minder aanschuiven bij grote talkshows. De bedreigingen rondom de Vlaamse viroloog Marc van Ranst zijn we niet in de koude kleren gaan zitten en uit voorzorg mijden ze de media. Is het logisch dat ze terughoudend zijn? En had de media dit kunnen voorkomen? 


We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Lennart van Dijk.