Fragment

Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Elske Schouten

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Elske Schouten

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Elske Schouten en Spraakmaker Rianne Letschert.

Het mediamoment van Schouten gaat over een kunstwerk, digitaal. Een verzameling nullen en enen is voor een bedrag met heel veel nullen geveild. Een kunstwerk, niet tastbaar. Dat viel Schouten op!

Het mediamoment van Ornstein heeft te maken met strategisch stemmen. Er verschenen deze week verschillende artikelen over dit onderwerp. Ornstein: “Op dit moment is een strategisch stem uitbrengen heel erg lastig”. Is het strategisch stemmen anders dit jaar, vergeleken met andere verkiezingen?

De leiders en lijsttrekkers van de grootste twee partijen kruisten gisteren de degens: Rutte en Wilders stonden tegenover elkaar onder leiding van Jeroen Pauw. Wat viel onze mediakenners op? Wat waren de grote verschillen? Rutte maakte er ook een punt van dat Wilders niet naar Nieuwsuur ging. Werd dit punt overtuigend gebracht? Letschert: “Die kiezer interesseert het niet, of hij wel of niet naar Nieuwsuur gaat”. Is de kiezer wijzer geworden na dit debat?

Gisteren groot nieuws uit Denemarken, waar het vaccineren met Astra Zeneca werd opgeschort vanwege onzekerheid over bijwerkingen. Is dit nieuws dat je groot moet brengen, ook als je alles nog niet helemaal duidelijk hebt? Schouten: “Iedereen had een beetje dezelfde reflex, om meteen te gaan uitleggen wat er aan de hand is”.

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Lennart van Dijk.