Fragment

Het Mediaforum met Sandrina Hadderingh en Leonard Ornstein

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Sandrina Hadderingh en Leonard Ornstein

Video niet beschikbaar

Aan tafel zitten Sandrina Hadderingh, Leonard Ornstein en Spraakmaker Jop Ubbens.

Het mediamoment van Ornstein gaat over een moment in De Vooravond, waar journaliste Ronit Palache zat om te praten over het oplaaiende conflict in Israël en Palestina. Ornstein is verslaggever geweest in die regio. Hoe moeilijk is het om daar verslag te doen?
 
Het mediamoment van Hadderingh gaat over voetbal. Het Drama van Doetinchem en de formulering illustreert al een beetje de kater die Hadderingh ook voelt. In hoeverre mag je als regionale omroep enigszins gekleurd zijn? Moet je sport en nieuws los van elkaar zien? En wat doe je als er rellen ontstaan, wanneer verander je als regionale omroep van supporter in kritisch berichtgever?

Dan kijken we naar Den Haag. ‘De seinen voor Mark Rutte staan weer op groen’, zo concludeert de Volkskrant in een analyse. ‘De premier wiens politieke leven anderhalve maand geleden nog aan een zijden draadje hing, lijkt vergeven te worden door een groot deel van de Kamer’. Ornstein heeft het debat gisteren gevolgd. Deelt hij deze analyse? We belichten een paar momenten uit het debat. Te beginnen met Mark Rutte, die wat bits aangekondigd hoe wat hem betreft de nieuwe ministerraden zullen verlopen. Zit de Nederlandse kiezer wel te wachten op zo’n vechtkabinet?

Dan hebben we contact met Wilco Boom in Den Haag. Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders breken met de partijleider. Boom praat ons bij over dit nieuws.

Tot slot: een brief in NRC, ondertekend door tientallen mensen uit de culturele sector. De medialobby vanuit de cultuursector draait op volle toeren. Echter, bij de persconferentie lijkt dit nog niet bij Hugo de Jonge aangekomen te zijn. Kunst en cultuur valt nog steeds onder ‘niet essentieel’. Ubbens: “Ik vind dit getuigen van weinig visie”.