Fragment

Het Mediaforum met Martha Riemsma en Frénk van der Linden

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Martha Riemsma en Frénk van der Linden

Aan tafel zitten Matha Riemsma, Frénk van der Linden en Spraakmaker Carolien Borgers.

We trappen het Mediaforum af met het Mediamoment van van der Linden. Zijn moment gaat over het besluit van de EU om kernenergie als groen te bestempelen. Hoe moet je hier als journalist mee omgaan? Meegaan in het gebruik van deze term, of moet je er altijd extra duiding bij blijven geven? 

Het mediamoment van Riemsma gaat over de Rolling Stones. De band stond gisteravond in Amsterdam, maar Riemsma viel vooral het gebruik van social media op. De Stones mogen dan misschien al diep in de 70 zijn, maar ze gaan op dat het vlak van sociale media nog goed met hun tijd mee. 

Verder gaat het over de boerenprotesten. De 16-jarige boerenzoon Jouke werd dinsdagavond beschoten door de politie. Gisteren besloot het OM de jongen niet te gaan vervolgen voor poging tot doodslag. Het incident had olie op het vuur van de boerenopstand kunnen gooien, maar in plaats daarvan schoof een kalme Jouke gisteravond met zijn ouders aan bij Talkshow Op1, en lieten zij weten de positie van de agenten ook te begrijpen. Wat doet zo’n mediaoptreden van de familie met het boerenprotest? En wordt Jouke nu het gezicht van de boerenopstand? 

Ook gaat het over het vertrek van Boris Johnson. Exit Mr. Brexit, schrijft de Volkskrant. ‘Premier, deze situatie is onhoudbaar’, kopt NRC en 'Doek valt voor Boris: een leugen te veel', staat in het AD. Zo nemen de Nederlandse kranten vandaag afscheid van Johnson. Hoe doen de Britse kranten dat? En zitten er nog opvallende namen tussen zijn opvolgers? 

We sluiten af met Eveline van Rijswijk in het Taalteam. Zij heeft het over ‘Biggetje Boris’.