Fragment

Het Mediaforum met Rennie Rijpma en Wouter de Winther

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Rennie Rijpma en Wouter de Winther

Aan tafel zitten Rennie Rijpma, Wouter de Winther en Spraakmaker Guusje ter Horst

Het Mediamoment van De Winther gaat over Shula Rijxman, zij stopt als wethouder in Amsterdam. De functie blijkt haar toch niet goed te liggen, zegt zij. Was dit te verwachten? Kan je zonder politieke ervaring toch slagen op zo'n plek?

Rijpma's Mediamoment is een rechtszaak rond YouTube die radicale video’s aan jihadisten zou hebben aanbevolen. De rechtszaak gaat over de verantwoordelijkheid van algoritmes bij techbedrijven. Hoe kijkt zij naar deze aloude discussie?
Johan Remkes heeft de Machiavelliprijs gewonnen voor zijn handelingen in de stikstofcrisis. De Winther vindt het terecht dat hij hem krijgt: "de boel zat muurvast". Hoe kreeg hij het los en kwam er weer schot in de zaak? En duidt dit op tekortkomingen bij de ministers die het eigenlijk hadden moeten doen?

De Provinciale Staten verkiezingen komen steeds dichterbij en daarbij horen onlosmakelijk: plannetjes van politieke partijen. Zo plugt de ChristenUnie vandaag: Verhoog de leeftijd voor wiet naar 21 jaar, wilden GroenLinks en PvdA gratis OV voor mensen met minder geld en zei Wopke Hoekstra begin deze maand dat hij een moderne versie van de dienstplicht wil invoeren. Is het altijd duidelijk of het een serieus plan is of voor electoraal gewin?

We lezen natuurlijk steeds meer nieuws online, daarom heeft NRC in een artikel op een rij gezet op welke manier kranten nieuwe manieren zoeken om de krant digitaal aantrekkelijk te maken. Want lezers willen de krant ook online uit hebben. Hoe maak je het online aantrekkelijk?
Rijpma: "De behoefte is er minder dan de makers veronderstellen"