Fragment

Stand.nl: Rouwverlof moet beter geregeld worden

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: Rouwverlof moet beter geregeld worden

Mensen die een dierbare verliezen ervaren vaak problemen op hun werk. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond uitgevoerd in opdracht van vakbond CNV.
           

Iedereen gaat op zijn eigen manier om met het overlijden van een naaste.. De één wil zo snel mogelijk weer aan het werk en over tot de orde van de dag. De ander heeft tijd nodig om het verdriet te verwerken. Vooral begrip van de omgeving is dan belangrijk. Ook als het lang duurt.


Volgens het CNV moet er bij werkgevers veel meer aandacht komen voor rouwende werknemers. Zo moeten ze niet meteen op een begrafenis vragen wanneer iemand weer aan het werk gaat en vindt de vakbond dat er een flexibel opneembaar rouwverlof moet komen van bijvoorbeeld twee weken. Nu verschilt de duur van rouwverlof per cao. 


Als je een dierbare hebt verloren, willen we graag weten hoe het voor je was om weer aan het werk te gaan. Was er voldoende begrip van de collega s en de werkgever voor je verdriet of had je meer tijd nodig en verflauwde de aandacht wel heel erg snel? Misschien ben je zelf wel werkgever en kun je vertellen hoe je omgaat met werknemers die in de rouw zijn. Waar zou je behoefte aan hebben als een geliefde wegvalt?