Fragment

Het Mediaforum met Paul Römer en Paul Jansen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Paul Römer en Paul Jansen

Aan tafel zitten Paul Römer, Paul Jansen en Spraakmaker Rens van Tilburg

Jansens Mediamoment gaat over The Fightclub. In China kan je nu sindskort de film bekijken maar ze hebben er wat aan veranderd. Wat is er aangepast?
Jansen: "Kennelijk hebben de autoriteiten voldoende grip dat ze hiermee wegkomen"

Het Mediamoment van Römer is het overlijden van de ‘oermoeder’ van Big Brother, Hummie van der Tonnekreek. Hij maakt een klein monumentje voor haar. Wie was zij en wat voor mediapersoonlijkheid was zij?
Römer: "Een groot deel van het succes is zeker aan haar te danken"

Soumaya Sahla legde gisteren al haar werkzaamheden bij de VVD stil na kritiek op haar verleden. Ze was lid van de Hofstadgroep en werd eerder veroordeeld voor verboden wapenbezit en lidmaatschap van een terroristische organisatie. De mediastorm rondom Sahla kwam de laatste dagen - een week later - pas op gang: hoe kan dat? Geert Wilders wees erop in de Tweede Kamer. Hoe hebben de media uiteindelijk bijgedragen aan haar aftreden? En met welke toon schrijf je over Sahla, want verdient zij niet ook een tweede kans na haar vonnis?
Jansen: "De VVD vreest voor electorale gevolgen"

Als laatste gaan we het hebben over de nieuwe staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Gunay Uslu. Zij was gisteren op stap met verslaggever Jair Ferweda van BEAU, en was toen heel eerlijk over haar eerste weken als bewindspersoon. Zij is open en eerlijk dat het tot nu toe nog heel ingewikkeld en niet leuk is. Is dit juist handig of erg onhandig? Of is dit het nieuwe elan waar de Kamer heen wil
Römer: "Ik vind dit fantastisch verfrissend"