Fragment

Het Mediaforum met Wendelmoet Boersema en Hansje van de Beek

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Wendelmoet Boersema en Hansje van de Beek

Aan tafel zitten Wendelmoet Boersema, Hansje van de Beek en Spraakmaker  Sarah Meuleman.

Het mediamoment van Van de Beek gaat over de uitzending van Buitenhof. Ze wil de makers een compliment geven. Het had mooie momenten als je kijkt naar hoe de media werken. De geëmotioneerde documentaire maker Thomas Erdbrink zag vanuit het perspectief van Afghanistan zijn eigen land helemaal zag instorten.

Boersma haar media moment gaat over een activiteit die gepland staat op Curaçao tijdens het bezoek van koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Amalia. De familie zou een Chichi beschilderen. Waarom leidt dat top ophef? Boersema: Als één ding de discussie ons heeft geleerd is het dat je goede bedoeling, je goede intentie, niet meer het hele verhaal kan zijn.

Verder hebben we het nog over het nieuws van vanochtend. De ACM geeft geen toestemming over de fusie van RTL en Talpa. Er zijn te veel bezwaren, onder andere over de gevolgen voor de advertentiemarkt. Volgens de ACM wordt de consument de dupe van een fusie. Zat het er aan te komen? Is er behoefte aan een paar grote spelers of juist meer verscheidenheid?

De politie heeft bij de klimaatactie afgelopen weekend in Den Haag niet alleen honderden activisten gearresteerd, ook enkele journalisten werden opgepakt. Dat meldde Extinction Rebellion na afloop van de protestactie op de A12. Is dat eigenlijk te voorkomen? Het gaat veel over de vorm. Hoe moeten media daarmee omgaan?

Wat verder opvalt dit weekend is het interview met Mark Rutte en Edith Schipper in de Telegraaf ter aftrap van de campagne van de Provinciale Staten. Wat dachten onze gasten toen ze de krantenkop zagen? Boersema: “ Het is de lancering van Edith Schippers”.