Fragment

Het Mediaforum met Sandrina Hadderingh en Joost Oranje

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Sandrina Hadderingh en Joost Oranje

Aan tafel zitten Sandrina Hadderingh, Joost Oranje en Spraakmaker Peter Heijkoop.

Dit Mediaforum wordt afgetrapt met het mediamoment van Oranje. Hij kijkt met bijzondere interesse naar het bezoek van premier Mark Rutte aan Suriname. Waarom is er maar zo weinig media-aandacht voor dit vrij unieke bezoek? En maakt de vicepresident Brunswijk bewust gebruik van onwetendheid?

Het Mediamoment van Hadderingh gaat over het bericht dat de gemeente Buren naar buiten bracht. Volgens hen is er een bus met asielzoekers op weg naar de crisisnoodopvang in het Gelderse dorp Maurik tegengehouden. Verschillende media namen dit bericht over. Maar is die bus wel tegengehouden? En kan een medium zo’n bericht gewoon overnemen van de gemeente, of moeten ze dit eerst nog checken?

Ook gaat het over het Multidisciplinair Interventieteam oftewel het M.I.T. Het zou het antwoord moeten worden op de groeiende invloed van de onderwereld. Na de moord op advocaat Derk Wiersum kondigde toenmalig minister Ferd Grapperhaus deze 'Nederlandse FBI' aan. Inmiddels is de stekker eruit getrokken. Welke rol speelde de media in het ontstaan van deze eenheid? En durven klokkenluiders zich nog wel uit te spreken?

Video niet beschikbaar