Fragment

Het Mediaforum met Jan Slagter en Arjen Fortuin

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan Slagter en Arjen Fortuin

Aan tafel zitten Jan Slagter, Arjen Fortuin en Spraakmaker Pepijn Keppel.

Het mediamoment van Fortuin gaat over een bericht uit Noorwegen. Daar zijn influencers voortaan verplicht om aan te geven of een foto is geretoucheerd. Is dit een goed idee? Hoe ver moet je hier in gaan? En is het te handhaven?

In zijn mediamoment wil Slagter iemand in het zonnetje zetten: Cees Grimbergen. Hij stopt met presenteren van Hollandse Zaken. Wat maakt hem een goede journalist?

Dan: 165 besmettingen, terug te herleiden naar één discotheek in Enschede. En niet alleen daar, maar door het hele wereld rukt de Delta-variant van het coronavirus op. De verwachte toename is nu te zien, ook in ons land. Maar ondertussen blijven de ziekenhuiscijfers onverminderd de goede kant op gaan. En gaat het goed met de vaccinatiecampagne. Moet de balans nog gevonden worden in de berichtgeving tussen de positieve en zorgwekkende berichten? Hoe gevaarlijk is de Deltavariant van het virus? En hoe prominent moet dat gebracht worden? Slaat de toon te snel om?

En gaat de nieuwsluwe zomer dan toch zijn intrede doen dit jaar? Fortuin pakte de weekendkranten erbij en is gaan turven hoe dankbaar het onderwerp rond de Kaag-documentaire was voor de columnisten... Waren er weinig andere onderwerpen dit weekend? Dan is er de nog vraag: is het ook daadwerkelijk non-nieuws? Of moeten we hier niet te lichtzinnig over doen? Hebben ze bij Omroep Max ook last van komkommertijd?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.