Fragment

Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Gijs Groenteman

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Gijs Groenteman

We hebben het over het Eurovisie Songfestival. Gisteren werden de presentatoren bekend gemaakt. Chantal Janzen, Jan Smit en Edsilia Rombley gaan het doen. Wat vinden onze mediakenners van deze keuze? Gisteren kwam ook naar buiten dat de 12,4 miljoen die de NPO nodig had voor het songfestival beschikbaar wordt gesteld door Minister Slob. Het wordt bekostigd uit een meevaller in de reclame-inkomsten van de publieke omroep. Is het gek dat dit naar het Songfestival gaat en niet naar een journalistiek programma bijvoorbeeld?

 

Aan tafel zitten Margriet Brandsma, Gijs Groenteman en Spraakmaker Anna Krijger.

 

Het mediamoment van Groenteman gaat over Dominique Weesie, de oprichter van PowNews, die gisteren een interview in Trouw gaf. Hij geeft aan dat ze programma’s willen gaan maken die er toe doen. Groenteman verbaast zich hier over. Waar is de rebelse omroep?

Brandsma wil het graag hebben over groot nieuws in Duitsland de afgelopen dagen. Duitsland wijst namelijk twee Russische diplomaten uit na een curieuze moord. Wat is er precies aan de hand? Volgens haar is er “meer aan de hand dan een diplomatiek conflict”.

 

Tot slot: gisteren kwam de documentaire ‘Mijn seks is stuk’ van Lize Korpershoek online. In allerlei binnen- én buitenlandse media werd over deze documentaire gesproken en geschreven. Waarom is er zo veelaandacht voor? Is het een taboe-onderwerp?

 

Video niet beschikbaar