Fragment

Mediaforum met Pieter Klok en Joost Oranje

  1. Fragmentenchevron right
  2. Mediaforum met Pieter Klok en Joost Oranje

We hebben het over het aanstaand hoofdredacteurschap van Pieter Klok bij de Volkskrant. Per 1 september volgt hij Philippe Remarque op. Met welke opdracht gaat hij aan de slag? Moet de krant zich meer op online richten? Volgens Klok is het geen probleem als iedereen digitaal zou gaan lezen, maar toch blijft de papieren krant iets hebben volgens hem. Bedrijfseconomisch is een digitale krant natuurlijk veel goedkoper en sneller. Hoe denken onze andere gasten hier over?


Aan tafel zitten Pieter Klok, Joost Oranje en Spraakmaker Hans Aarsman.


Ook praten we nog na over de situatie op Schiphol vorige week, met name over de manier waarop de luchthaven communiceert. Volgens Oranje maakt Schiphol het de journalistiek niet gemakkelijk, aangezien ze niks loslaten over wat er precies gebeurd is. Is het een strategie om de pers af te houden? Heeft de Volkskrant, net als Nieuwsuur, ook moeite om informatie boven water te krijgen?


Tot slot hebben we het over Henk Otten. Die vertelde gisteren namelijk bij Jinek dat hij een nieuwe partij gaat oprichten. Zien onze mediakenners nog ruimte voor een politieke partij aan de rechter kant van het spectrum? Gaat de discussie in de media nu niet te veel over het conflict, in plaats van wat de partij inhoudelijk wil bereiken? Hoe ga je hier als media mee om?

Video niet beschikbaar